Smartest Parrots
Играчки

Играчки

Играчките за птици предоставят възможност на нашите домашни птици да участват в дейности в околната среда на нашите домове, които възпроизвеждат някои от естественото поведение, което виждаме при птиците, живеещи в диво състояние, като търсене на храна, стимулиране на ума и, което е важно, упражнения. Понякога се използват играчки/скривалища, за да избягате от натоварена стая и да се скриете или да си починете, дори да спите през нощта, нещо като естествено гнездо. Можем да направим това под формата на игра с играчки за птици, които предлагат на папагалите възможности да бъдат активни, дъвчене, унищожаване, игра – всички жизненоважни дейности, които нашите птици могат да опитат през деня и много различни видове играчки насърчават решаването на проблеми заедно с активно тяло и ум. Важно е да запомните, че много птици ще се страхуват от нещо ново, така че добра идея, ако вашата птица е такава, е да поставите играчката близо до клетката, след което да прикрепите играчката към външната страна на клетката, така че вашата птица да може да изследва и да бъде сигурни, че са щастливи, че новата играчка е близо до тях.

Играчки за хранене

Играчката за хранене е нещо под формата на картон, акрил или дърво например, където можем да скрием храни, лакомства или други играчки с по-малка активност вътре. Този тип играчки насърчават птицата да търси решение, за да влезе в играчката за активност и след това да получи награда от лакомство. Можем да се опитаме да гарантираме, че наградата е видима, след което оставим птицата да търси и извлича – чудесен начин да запълним времето, когато нашите птици са сами.

Играчки за активност

Вероятно най-популярният тип играчка за птици, нещо за ежедневна употреба и лесно за закупуване от повечето добри магазини за птици или онлайн търговци на дребно. В идеалния случай тази играчка ще позволява катерене и дъвчене, люлка или стълба – нещо, което може да се сменя и връща от време на време, винаги е добра идея да имате кутия с играчки и да ги разменяте редовно, за да може вашата птица да види нещо ново и да не се отегчавате само от една играчка за дълги периоди от време. Опитайте и купете играчки с материали, които са различни от последната играчка, луфа, след това дърво, след това акрил и може би Java.

Играчки за раздробяване

Отлична играчка за активност за вашата птица ще бъде използването на играчка, която може да се раздробява, нещо, в което наистина могат да влязат и да дъвчат на парчета. Картонът работи добре в този сценарий, смесен с дърво, кожа или сизал, като пример, вашата птица наистина може да изпълни мисия на унищожение! Комбинацията от твърди и меки материали ще позволи по-трудни моменти на дъвчене заедно с нещо лесно за клюна на птицата. Гарантирани часове забавление и активност за вашата птица!

Камбани

В зависимост от това дали можете да се справите със звъненето на звънеца, звънецът за папагал е чудесно допълнение към вашата колекция от играчки. Изглежда, че папагалите наистина обичат да вдигат шум и да играят с тези видове играчки.

Подрязване на клюн и нокти

Можем да използваме висящ тример за клюн като нещо, с което да играе, заедно с полезен инструмент за поддържане на клюна и ноктите подрязани. Същото действа и за кацалки – с калций, пчелен прашец или биомагнит, за да помогне за справяне с ревматизма, може да бъде ядлива или разрушителна играчка в клетката.