Smartest Parrots
Неразделка

Неразделка

Неразделката е игрив и енергичен малък папагал – с много големи мнения за живота. Те са буйни и пикантни и пълни със себе си. Техният любознателен характер ще ги накара да изследват всяко кътче от неговия свят – и вашия.

Противно на имената си, те не са гушкани птици. Те са независими и рядко могат да останат неподвижни достатъчно дълго, за да се насладят да бъдат обичани от собствениците си. Неща за правене… места за посещение. Те процъфтяват в натоварен и активен дом.

Това не означава, че те не са дружелюбна и общителна птица, напротив. Те обичат да прекарват време с всеки член на домакинството и въпреки че може да имат любим човек, не са склонни да дискриминират други. Неразделките обичат всички еднакво, добре, почти еднакво.

Често срещан мит е, че неразделките не виреят в плен без друга любовна птица за приятелство. Това е невярно! Докато една влюбена птица с радост ще приеме компанията на друг от своя вид, тя разглежда хората си като партньори в стадото и ще се свързва тясно с тях.

Как да накарате любовта си да показва любовта?

Многото социализация е ключът към поддържането на щастлива неразделка. Те изискват време извън клетката всеки ден, което включва взаимодействие с цялото семейство. Неразделката обикновено не е известна като птица, която изисква вниманието на собственика си и те са доста доволни да играят самостоятелно. Този факт обаче може да допринесе за поведенчески проблеми като ухапване, тъй като собствениците са по-склонни да пренебрегнат социализацията на птица, която не го изисква.

Тези птици, които не получават много взаимодействие с хората си, могат да станат недружелюбни и непредсказуеми в поведението си. Нераделката по природа са териториални в клетката и хрупкави. Те се нуждаят от ежедневна доза положително преживяване с членовете на стадото си, за да могат да се справят.