Smartest Parrots
Хибридни Ара F2 второ поколение хибриди

Хибридни Ара F2 второ поколение хибриди

Повечето хибридни животни, произведени в природата, ара или по друг начин, не винаги продължават. В природата има редица фактори, които ограничават успеха на хибридизацията. Един ограничаващ фактор включва оцветяването. Много хибридни животни са по-цветни от родителите си, така че се открояват и стават лесна плячка за хищници. За много животни потомството или хибридите, произведени от генетично различни родители, са стерилни. Това обаче не е така с ара.

Хибридни ара в природата - Обикновено ара ще се чифтосват само със същия вид поради естествени бариери, поведение при чифтосване и знаци, както и други физически или биологични ограничения. Хибридните Ара обаче понякога се срещат в дивата природа. Естествена хибридизация на ара, която предизвика голям интерес, кръстоска между последния известен оцелял мъжки ара на Spix Cyanopsitta spixii и женски ара на Illiger Ara maracana, беше съобщено в академичната публикация Conservation Genetics, отпечатана в Холандия през 2001 г.

Ето познатите ни второ поколение хибриди с уникални цветови вариации:

Camelot Macaw (Rainbow Macaw) F2

Родители: Scarlet Macaw x Catalina Macaw

Дъга - да, цветовете на дъгата са най-близкото определение на безспорно един от най-красивите хибриди. Наподобява голяма слънчева аратинга. Поразителни цветове, вариращи в зависимост от доминащия фактор на мъжкия родител.

Рядко срещани в България и скъпо струващи птици.

 

 

 

Blue and Gold x Calico Macaw F2

Този хибрид все още няма име за хибридизацията си. Отновно изключително интересни цветове и нрав в зависимост от диминиращи мъжки родител.

С един родител, Калико Ара (има Военен Ара и Зеленокрил Ара за своите родители), имате хибриден Ара, който е истинска красота и добър характер. Родителят на Greenwing на Calico е много популярен ара и известен не само с красотата си, но и със сладката си природа. Другият му родител, Военният Ара също е любим домашен любимец заради добрия си темперамент, интелигентност и възможност за обучение.

 

Cameo Macaw F2

Родители: Green-winged Macaw x Calico Macaw

Наша птица Sartestparrots - Сали 

Много красиви и благи по характер птици. В зависимост от доминиращия мъжки ген може да са оцветени повече в зелено или по-малко - както е при Сали на снимката.

 

 

 

 

 

 

Catablu Macaw F2

Родители: Blue and Gold Macaw x Catalina Macaw

Тук основно преобладават цветовете на синьо-жълтия ара, но с разкошно преливащо се жълто и оранжево в зависимост от доминиращия мъжки ген.

Доминиращия тук синьо-жълт ара, е един от най-популярните домашни любимци известен не само с красотата си, но и със сладката си природа и способността си да говори, така че този хибрид е един сговорлив приятел с нежни цветове. 

 

 

 

 

 

Flame Macaw

Родители: Green-winged Macaw x Catalina Macaw

Поразителна е нали? Разкошна птица, вариращи цветове от жълто-зелено до наситеното червено на зеленокрилия родител. Обикновенно носещи гена на добрушния гигант зеленокрилата ара, това са едни много спокойни и умни птици. 

Началото на Flame Macaw започва с Catalina Macaw, който има два много популярни вида ара като родители. Макаото (Скарлет), един от най-облагодетелстваните, е описан като „красив и поразителен“.  Другият родител, синьо-златният ара, е един от най-популярните домашни любимци за които много сме изписали. Към микса Catalina е добавен нежният гигант зеленокрилият ара, който води до птица с любезен характер. 

 

 

 

Harlequin Macaw x Shamrock Macaw F2

Ето няколко предложения за името на този красавец, който като няколко други все още няма определено такова - Christmas Macaw, Copper Fire Macaw, Hardrock Macaw, Casio Macaw, and Sharlequin Macaw.

Цветовете и характера зависят от доминиращия мъжки родител.

 

 

 

 

Harligold Macaw F2

Родители: Blue and Gold Macaw x Harlequin Macaw

Тъй като хибридните ара са смесица от повече от един вид ара, потомството се влияе от чертите и характеристиките на двамата родители. Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването и цялостния външен вид на потомството. Кръстосването на арлекиновия ара със синьо-жълтия ара може да доведе до „двойна доза“ от прекрасните качества на синьо-жълтия ара. Harligold Macaw наследява разкошната си окраска от тези двама поразителни родители.

 

 

 

 

 

Jubilee Macaw F2

Родители: Green-winged Macaw x Harlequin Macaw

Jubille macaw е не само красив, но има и двойна доза от нежния, добродушен Зеленокрил Ара.

С ара Арлекин (имащ синьо-жълт ара и зеленокрил ара за родители) имате ара, който е истинска красота и добър характер. Кръстосването на арлекиновия ара със зеленокрилия ара може да направи още по-привързан, енергичен и привлекателен папагал.

 

 

 

 

Maui Sunrise Macaw F2

Родители; Harlequin Macaw x Catalina Macaw

Maui Sunrise Macaw е хибридна кръстоска между Arlequin Macaw (хибрид) и Catalina Macaw (хибрид). Това, че е кръстоска между Арлекин и Каталина (хибрид), дава на този интересен ара много различни фактори, както по цвят, така и по характер. Той е хибрид от второ поколение и е повлиян от гените на три различни вида ара. Този хибриден ара е разработен от следните кръстосвания:

1-во - Синьо-жълт Ара, кръстосан със Зеленокрил Ара = Арлекин Ара

1-во - Синьо-жълт ара, кръстосан със Скарлет ара = Каталина ара

2-ро - Harlequin Macaw кръстосано с Catalina Macaw = Maui Sunrise Macaw

 

Milicat Macaw F2
 

Родители: Miligold Macaw x Catalina Macaw

Тъй като хибридните ара са смесица от повече от един вид ара, потомството се влияе от чертите и характеристиките на двамата родители. Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването и цялостния външен вид на потомството.

 

 

 

Quatro Macaw F2

Родители: Ruby Macaw x Harlequin Macaw

Тъй като хибридните ара са смесица от повече от един вид ара, потомството се влияе от чертите и характеристиките на двамата родители. Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването и цялостния външен вид на потомството.

 

 

Rubalina Macaw F2

Родители: Ruby Macaw x Catalina Macaw

Rubalina Macaw е всичко за красиви цветове.

Ара Рубалина е хибридна кръстоска между Ара Руби (хибрид) и Ара Каталина (хибрид). Това, че е кръстоска между Ruby и Catalina, дава на този интересен ара много различни фактори, както по цвят, така и по характер. Той е хибрид от второ поколение и е повлиян от гените на три различни вида ара.

Всяка Rubalina обаче е уникална комбинация от цветове, наследени от нейния произход. Този хибриден ара е разработен от следните кръстосвания:

 

1-во - Скарлет Ара, кръстосан със Зеленокрил Ара = Рубинен Ара

1-во - Скарлет Ара, кръстосан със Синьо-жълт Ара = Каталина Ара

2-ро - Ruby Macaw кръстосано с Catalina Macaw = Rubalina Macaw

 

Scarlet Macaw x Shamrock Macaw F2

Няма много достоверни източници за цветовете на този хибрид, но тук имаме изобилие на жълтото на синьо-жътлия ара, червеното на Scarlet Macaw и зеленото Military Macaw. 

Характера и цветовете варират от доминиращия мъжки ген. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starlight Macaw F2

Родители: Scarlet Macaw x Miligold Macaw

Starlight Macaw на снимката птицата е с баща Scarlet Macaw и майка Miligold. Starlight Macaw е второ поколение хибриден ара и е разработен от тези кръстосвания:

1-во - Синьо-жълт ара, кръстосан с военен ара = милиголд ара

2-ро - Милиголд Ара, кръстосан със Скарлет Ара = Харлиголд Ара.

 

 

Tropicana Macaw F2

Родители: Scarlet Macaw x Harlequin Macaw

Всяка Tropicana обаче е уникална комбинация от цветове, наследени от нейния произход. Това второ поколение хибриден ара е поколение от тези кръстосвания:

1-во - Синьо-жълт Ара, кръстосан със Зеленокрил Ара = Арлекин Ара

2-ро - Arlequin Macaw кръстосано с Scarlet Macaw = Tropicana Macaw

Тропиканските Ара наследяват цялата красива окраска на своя произход, както и съвкупност от техните индивидуалности.