Smartest Parrots
Хибридни Ара F1 първо поколение хибриди

Хибридни Ара F1 първо поколение хибриди

Хибридните Ара се отглеждат заради невероятното им оцветяване. Те могат да бъдат много привлекателни, но имайте предвид, че те все още са ара. 

Хибридизацията на ара се среща както в плен, така и в природата.

Тъй като е смес от повече от един вид Ара, темпераментът и поведението на всеки хибрид ще бъдат несигурни. Хибридът ще бъде повлиян от чертите на двамата си родители, но често ще прилича повече на единия родител, отколкото на другия. Научете за характеристиките на двамата му родители, за да разберете какъв тип поведение и темперамент може да демонстрира вашият домашен любимец. 

Кръстосването на птица с различни видове птици води до хибриди. Много птицевъди се намръщват на тази практика, тъй като смятат, че тя е вредна за чистотата на кръвните линии, но с невероятната си красота тези птици набират все повече популярност.

В наши развъдник “Smartestparrots" за радост или не имаме много хибридни двойки, просто поради така стеклите се обстоятелства с намирането на различни видове macaw's през годините и факта, че давахме възможност на всяка птица да избере своя партьор, тъй като както знаете те са моногамни и избират партньор за цял живот.

Какво представляват хибридните ара?

Хибридизация

Хибридните Ара са типични Ара, но не са чист вид Ара. Хибридният папагал Ара е основно резултат от кръстосването на два различни вида Ара. Тези, произведени от два различни вида в рамките на един и същи род, понякога са известни като „междувидови хибриди“ или „кръстоски“. Хибридите между различни подвидове в рамките на един вид са известни като вътрешноспецифични хибриди.

Мутация

Има разлика между породите, разработени чрез мутация, и хибридните Ара. Мутацията е мястото, където един вид се развива за определени характеристики като размер, козина, цвят, темперамент и т.н. Породите кучета, домашните котки, породите зайци и дори породите коне са примери за мутации. Всички тези животни са развитие на един и същи вид, те не са резултат от кръстосване с други видове или подвидове.

 

Първо поколиение хибриди F1

Bluffon's Macaw  (Buffgold Macaw) F1

Родители: Blue and Gold Macaw x Buffon's Macaw

Това е първо поколение ара, което означава, че неговите родители са два вида естествено срещащи се ара. Синият и златният ара са били едни от най-популярните домашни любимци в търговията.

Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването на потомството и като цяло.

 

 

 

 

 

Buffwing Macaw F1

Родители: Green-winged Macaw x Buffon's Macaw

Това е хибриден ара, като родителите са зеленокрил ара и майка на Буфонов ара. Бъфлинг ара е първо поколение ара, което означава, че неговите родители са два вида естествено срещащи се ара.

Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването на потомството.

 

 

Calico Macaw F1

Родители: Green-winged Macaw x Military Macaw

Ара Калико е първо поколение хибрид ара, което означава, че неговите родители са два вида естествено срещащи се ара. Зеленокрилият ара отдавна е любима птица за домашни любимци както заради красотата, така и заради добрия си характер. Военният ара също е любим с добър темперамент, много податлив на обучение и много интелигентен.

Освен че е много красива птица, произходът на Calico Macaw се поддава да придаде на тази птица много нежна и привързана личност!

 

 

 

 

 

Caloshua Macaw F1

Родители: Blue and Gold Macaw x Hyacinth Macaw

Въпреки че Caloshua Macaw е много голяма птица, той е много мил, когато е добре социализиран!

Тъй като бащата е доминиращ фактор оцветяването може да варира, както и характера и поведението на птицата.

Но да кръстосаш Хиацинтов ара с какъвто и да е друг вид си е предизвикателство и личното ми мнение, е че не е особенно смислено. 

 

 

 

 

Catalina Macaw F1

Наша птица на име Коста - Smartestparrots

Родители: Blue and Gold Macaw x Scarlet Macaw

Ара Каталина е много колоритен папагал.

Catalina Macaw има два много популярни вида ара като родители. Аленият ара (Скарлет), един от най-облагодетелстваните, е описан като „красив и поразителен“ и синьо-жилтия ара, един от най-популярните домашни любимци в търговията, известен не само с красотата си, но и с нежния си, любезен характер.

Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването и цялостния външен вид на потомството. Каталина наследява разкошната си окраска от тези двама поразителни родители.

 

 

 

 

Emerald Macaw F1

Родители: Buffon's Macaw x Hyacinth Macaw

Може да загубиш звук и ратина от тази удивителна красота.

Изумруденият ара е хибрид от първо поколение на хиацинтовия ара и ара на Буфон. Очарователно създание за наблюдение и грижа, неговите характеристики и личност съчетават най-доброто от двата родителски вида.

Със своето живо зелено оперение и игрива, открита личност, Emerald Macaw е популярен избор както сред птицевъдите, така и сред ентусиастите на птиците.

 

 

 

 

 

 

Harlequin Macaw F1

Родители: Blue and Gold Macaw x Green-winged Macaw

Наша хубавица Smartestparrots- Пухи

Думата "арлекин" има две значения, които са много подходящи за тази птица. В един смисъл се отнася до шегаджия или клоун, което перфектно отразява неговата личност. Може също да означава „вариации на цвят и шарка“, подходящо описание за този красив папагал с цветовете на дъгата.

Отглеждани само в плен, много рядко се срещат арлекинови ара в дивата природа. Тази птица е известна като хибрид от първо поколение, защото произлиза от синьо-жълт ара и зеленокрил ара. Резултатът е птица с оцветяването и характеристиките на двете родителски птици.

 

Maui Sunset Macaw F1

Родители: Blue and Gold Macaw x Red-fronted Macaw

Птица от нашия развъдник Sartestparrots - Поли

Зашеметяващи цветове! Maui Sunset Macaws изглежда точно като името си, сякаш оцветени от мек залез. Това е рядък хибрид и поради деликатното положение на червеночелия ара (който е силно застрашен от изчезване) не се предполага, че има планирано размножаване на този хибрид.

И двамата родители на Maui Sunset Macaw допринасят за цветовете на потомството си, въпреки че бащата има доминиращ ген и това ще повлияе на окончателния им вид.

 

Milicinth Macaw F1
(Milihy Macaw)

Родители: Military Macaw x Hyacinth Macaw

Красивият милицинтов ара е кръстоска между величествения син хиацинтов ара и впечатляващия зелен военен ара.

С такава кръстоска се получава много наситено и необичайно синьо-зелено!

Това, че е кръстоска между хиацинтов ара и военен ара, му придава някои много желани черти. Хиацинтовият ара е сладък, привързан и изключително нежен. Хиацинтите не са склонни да вдигат много шум и имат много уравновесен темперамент. Военният ара е любим домашен любимец ара, който също има добър темперамент. Тяхното поколение е много дресируемо и много интелигентно.

 

Miliffon's Macaw F1

Родители: Military Macaw x Buffon's Macaw

Miliffons Macaw е хибриден ара от първо поколение. Това е кръстоска между военен ара (Ara militaris) и ара на Буфон (Ara Ambiguus). понякога е известен и като Milihy Macaw.

Описание: Арата на Милитари и Буфон са сходни по цвят. Buffon's е по-светла и яркозелена и много по-голяма птица. Този хибрид ви дава птица, която прилича и на двете, с размер някъде по средата.

 

 

 

 

 

 

Miligold Macaw F1

Родители: Blue and Gold Macaw x Military Macaw

Miligold Macaw е истинска красота и заедно с добрия външен вид, произходът й придава на тази птица нежна и привързана личност!

Miligold Macaw имат нежния характер и говорещите способности на техните родители и могат да бъдат много привързани, любознателни и забавни домашни любимци.

 

 

 

 

 

Ruby Macaw F1

Родители: Scarlet Macaw x Green winged Macaw

Рубиновият ара е хибриден папагал, кръстоска между аления ара и зеленокрилия ара. Тези красиви птици приличат донякъде на зеленокрилите ара на външен вид, но с допълнителни оранжеви и жълти пера по гърбовете и крилата. Тези птици са хибриди от първо поколение, което означава, че са кръстоска между два родителски вида, които се срещат естествено в дивата природа, но се отглеждат изцяло в плен.

Рубинените Ара са изключително красивите видове Ара и имат прекрасни характери!

 

 

 

 

 

Shamrock Macaw F1

Родители: Scarlet Macaw x Military Macaw

Shamrock наследява поразителното си оцветяване от двамата родители, като червеникавите тонове на Scarlet контрастират добре с по-зелените нюанси на Military. Има повече несигурност относно поведението и темперамента на хибридните ара, отколкото тяхното оцветяване. Красив домашен любимец, който е привързан, любопитен и забавен. За да бъдат добър домашен любимец, арите ще трябва да бъдат добре социализирани, както и последователно обучавани.

 

 

Verde Macaw F1

Родители: Scarlet Macaw x Buffon's Macaw

Разкошно оцветяване и много добър характер - интелигентна домашна птица!

Тъй като хибридните ара са смесица от повече от един вид ара, потомството се влияе от чертите и характеристиките на двамата родители. Бащата има доминиращ ген, така че това като цяло ще повлияе на оцветяването и цялостния външен вид на потомството. Но поведението и темпераментът са по-непредсказуеми.

 

 

Hyacinth x Scarlet Macaw F1

Комбинацията от Hyacinth x Scarlet Macaw прави папагал с много уникални цветове, който все още няма име в хибридизацията си. 

Това, че е кръстоска между хиацинтов ара и ален ара, придава на този интересен ара много различни влияния, както по цвят, така и по характер.