Smartest Parrots
Дезинфекция

Дезинфекция

Тайната на поддържането на голяма волиера с много видове и екземпляри е да се поддържа строг график за различни протоколи. Дезинфекцията на волиера е един от най-важните протоколи - дезинфекцирайте клетките на волиера всеки ден и сменяйте дезинфектанта, защото някои бактерии стават резистентни.

Ние от Smartest Parrots вярваме, че "Превенцията е по-добра от лечението".

Ползваме дезинфектанти почти всеки ден... Поне 3-4 пъти седмично.

Ние използваме Avisafe, F10 CL, разредена белина  и калиев перманганат в химически дезинфектанти (пръскаме само по един дезинфектант на ден).

Avisafe - ефективен срещу вируси, дрожди, гъбички и бактерии, всички от които носим с нашите обувки и дрехи.

F10 AVIAN CL - Формулиран за унищожаване на всички известни видове патогени по птиците, включително цирковирус (PBFD), птичи грип, видове Aspergillus, френски вируси на линеене, хламидия, E.coli

Калиев перманганат: едно саше (5 грама) в кофа от 50 литра и напръскайте.

Важно: Купичките за вода и храна трябва да се изваждат от волиера по време на пръскането.

Пръскането трябва да се извършва върху птицата, във волиера и около волиерата, включително кацалки и покрива.

Така че защо използваме толкова много различни дезинфектанти !!!!

Това е така, защото приемаме, че дори ако определен вирус или бактерия е развил резистентност към определен дезинфектант... Други дезинфектанти ще го убият.

Освен химически дезинфектанти използваме и традиционни дезинфектанти.

Смелете листата на нийм, листата от босилек и смесете куркума на прах в пастата и разредете сместа... И напръскайте по цялата волиера. Понякога дори не изваждаме купичките с храна, тъй като е добре птиците да ги консумират. Всъщност е добре птиците да консумират малко количество от горното.

Смята се, че нийм, босилек и куркума имат антивирусни и туморни свойства. Алое Вера също е добър натурален продукт за почистване на птицата от токсини. 

Алое Вера е страхотен продукт, който се предлага и в сух екстракт, перфектен за изпозлване, както за дезинфекция, така  и в спрея за пера. 

Никога не сме имали здравословен проблем, откакто започнахме да използваме този протокол.

Надявам се и вие да приемете метода.