Smartest Parrots
Клетки за птици

Клетки за птици

Независимо дали имате една птица домашен любимец или цяло ято, което нарича къщата ви свой дом са ви необходими просторни клетки за полет с интегрирани пространства за игра на

Изборът на клетката за вашия папагал и аксесоарите, които ще поставите вътре е едно от най-важните неща, които ще направите за новия си приятел. Клетката е домът на вашия папагал. Това трябва да е място, което предлага както забавление, така и усещане за сигурност на вашата птица и трябва да ви дава спокойствие и усещане за безопасност.

Качествената клетка може да бъде скъпа, но ако изберете разумно, тя ще продължи през целия дълъг живот на вашата птица, защото те често са ваш придружител за цял живот.

Материала от който е направена може да е токсичен за вашите птици. Разстоянието между пръчките трябва да е подходящо за вида на вашата птица, защот се случва главите се захващат в прътите, разположени твърде широко (те влизат в една посока и се случва челюстта на птицата да я държат, като в капан там). Възможно е пръстите на краката и крилете на големите птици да се счупят, докато птицата се движи около клетка с твърде малко разстояние между прътите .

Мястото на клетката е не по-малко важно. Клетката трябва да е допряна до две стени, за да не се плаши птицата от внезапни появи на хора и животни. Не бива да е на течение, защот лесно се разболяват, а височината е добре да е на нивото на очите ви, защото ниско поставената клетка стресира много птиците, а по-високите от среден човешки ръст води от това, че птицата се смята за по-силна от вас, което също не е добре поведенчески.

Клетките трябва да са оборудвани с играчки и естествени клони (безопасни) за кацалки, защото клоните на дърветата се разширяват и стесняват, огъват и усукват и дават на нашите птици разнообразие и възможности, докато се движат в клетките си и им позволяват да изберат какъв размер и форма са най-подходящи за тях. Това разнообразие е важно за доброто здраве на краката им.

Всички знаем колко е важно да поддържаме околната среда на нашия папагал чиста и част от това е честото смяна на дъното на клетката. Така че остава един въпрос: каква подложка е най-добре да се използва?

Отговорът за нас е ХАРТИЯ. Да ползвахме какво ли не и да, препоръчваме хартия. Вестник, хартиени кърпи, хартиени торби, еднократни пелени – няма значение какво ще изберете.

Един от единствените начини, по които трябва да следим здравето на нашите птици ежедневно, е като проверяваме качеството и количеството на изпражненията им. Не е възможно да се направи това ефективно на повърхност, която е неравна.

Има и други видове субстрат за клетки, които са достъпни за собствениците на папагали, но всички те имат недостатъци или опасности:

Дървесните стърготини – може да предизвикат алергии и не могат да се наблюдават така добре изпражненията

Други постелки са натрошени орехови черупки и царевичен кочан. Въпреки че са естествени, и двете осигуряват среда за размножаване на плесени, гъбички и бактерии. Подстилка от царевичен кочан е особено тревожна във влажен или влажен климат, където може да се развие плесента на аспергилус (аспергилусът причинява респираторно заболяване и може да бъде фатално). При поглъщане може да причини сериозни удари в храносмилателната система, тъй като парчетата ще набъбнат при навлизане на влага.

Котешките тоалетни също са лош избор, защото произвежда прах и има риск да причини проблеми на деликатната дихателна система на вашите птици. Освен това те често са ароматизирани, което е много лошо за вашите птици.

Пясъкът също не се препоръчва. Въпреки че основната му грижа е при поглъщането, особено ако в него се пускат мокри храни, той има и други отрицателни страни. Той е плътен, тежък и абразивен, което прави почистването трудно и разхвърляно. С течение на времето това ще причини проблеми на дъното на клетката.

Не се препоръчват също хартиени пелети и целулоза. Те са безопасни за употреба, но някой хора твърдят, че техните птици, които обичат пелети, са ги изяли. Не е известно, че те причиняват проблеми в храносмилателната система, защото хартията се разгражда и преминава през системата, но не смятаме, че това ще е от полза, а и отново идва проблема с вида на изпражненията.

И накрая, но не по важност – кръглите клетки може да ви изглеждат красиви, но те не са подходящи за вашите птици.