Smartest Parrots

Свободен полет

Свободен полет за вашия папагал

Свободен полет за вашия папагал

Аууу, много опасна тема – някой после може да каже „И какво ме накара да напр...

Последно добавени

Обичам ги тези КАКАДУ

Обичам ги тези КАКАДУ

Какаду, по-специално белите, са папагали, които според мен превъзхождат останалите в „открадването“ на сърцата ни. Имат специфични черти, които правят почти невъзможно избягването на антропоморфизирането на тяхното поведение.

Причина за самооскубване – болка

Причина за самооскубване – болка

Причина за самооскубване – болката, една от многото възможности, но изключително честа и до голяма степен зависеща от нас, стопаните на птици в плен. Това е една от основните причини, ние в Smartest parrots да правим всичко възможно птиците ни да имат възможност, дори и на кратки разтояния, но да летят.

Билки и подправки

Билки и подправки

В статиите, които писах преди време аромотерапията при птици бях написала, че зад всеки аромат се крие цял набор от биологични свойства, които имат положителен ефект върху здравето ни, както при хора и бозайници, така и при птици. В природата птиците ежедневно консумират билки и са изложени на тяхното благовонно действие.

Защо птиците се нуждаят от глина?

Защо птиците се нуждаят от глина?

Наличието на глина в диетите на папагали, вранови и насекомоядни птици е сериозно подценявано от любителите на птиците. Много хора знаят, че в природата южноамериканските папагали - ара, амазонки, пионуси, различни видове бротогери и аратинги, летят ежедневно до глинести речни скали, където ядат глина в големи количества.

Категории

Свободен полет

Възпитание и поведение

Ароматерапия

Полезни статии