Smartest Parrots
Основи при храненето Част 3

Основи при храненето Част 3

Най-добрата диета за папагали се състои предимно от зеленчуци – 60% или повече. Ние се стремим да дадем на нашите птици около 75-80% зеленчуци в диетата им.

Когато предлагаме мека храна - плодове, зеленчуци и готвени храни, трябва да се имат предвид няколко важни неща: те могат да се развалят, така че трябва да бъдат отстранени след разумен период от време и летящите насекоми могат да бъдат привлечени от тях. 

Ежедневното предизвикателство е да осигурим разнообразие на птиците. Обикновено правя седмичен списък, или поне за два-три дни напред имам меню. Често се придържам към протокол към всеки от четирите сезона, като вземам предвид продуктите, които се отглеждат на местно ниво и които са на върха на хранителните си качества.

И така, как да накарате птица, която отказва да яде нищо освен семена или пелети, да разшири хранителния си прием? 

Твърдата храна (семена или пелети) трябва да се отстраняват през нощта, а плодовете или зеленчуците или готвените храни се предлагат рано сутрин; готвените храни трябва да се предоставят, докато са още топли, което често повишава интереса и вкуса. Добавянето на продукти като варено цвекло, което оцветява всичко в червено, прави храната още по-привлекателна. Тази храна трябва да се остави на място за няколко часа в зависимост от сезона и по-точно вероятността да се развали.

Важно е да предлагате нови храни сутрин. По това време птиците ще бъдат гладни и по-склонни да пробват нови храни.

Всички птици при нас имат предпочитания към запазване целостта на плодовете и зеленчуците. Ако те са на каша птиците не ги искат. 

Честно ярките цветове привличат папагалите и винаги трябва да се предлагат в ежедневния меланж. Оранжевото, червено и жълто са много по-привлекателни за папагалите, отколкото зелените или кафявите. Цвеклото и морковите често са първите продукти, които папагалът ще яде.