Smartest Parrots
Значението на субстрата за папагалите в Loro Parque Fundación

Значението на субстрата за папагалите в Loro Parque Fundación

2021-12-08

В Loro Parque Fundación се отделя специално значение на подовете на загражденията. За нашите папагали, ние от Smartestparrots следваме техните съвети и постигаме отлични резултати. 

Знаейки, че някои видове папагали се спускат на земята в редки случаи, поради опасността да бъдат преследвани от хищници. Въпреки това, почвата е важна за австралийските видове, които най-вече получават семена и вода на това ниво.

За други видове в тропическите гори именно в почвата те получават определени минерали, които са подходящи за техния метаболизъм. Особено преди размножителния сезон ако са в група, обикновено прекарват известно време на земята.

Контактът с почвата в контролирана среда обикновено се избягва от животновъдите, тъй като намаляват риска от контакт с паразити. В това отношение австралийските видове са особено чувствителни и трябва да се внимава. Много какаду са багери и намират грудки, семена или дори ларви, които са част от диетата им.

Повечето видове трябва да имат нови елементи, налични на пода на клетката. Парчета стволове или скрити семена, които ще им позволят да се посветят на търсенето им в част от деня. Постигане на обогатяване на околната среда, необходимо за една психически здрава птица.

Естествените почви могат да бъдат от пръст, пясък, речни камъни или вулканичен субстрат, като всяка една от тях трябва да се подновява, бърка и почиства редовно. Редовната дезинфекция на субстратите ще предотврати заболявания.

В просторни заграждения отглеждането на едногодишни, нетоксични растения е много желателно. Билки като глухарче, тученица, цариче, мащерка, маточина, различни ядливи цветя и други ще повлиаят изключително благоприятно върху здравето на екземплярите, които ги консумират, и повече, ако растат естествено осигуряват баланс на субстрата - това правим ние в нашата воалиера.