Smartest Parrots
Може ли вашата птица да нарани белите ви дробове?

Може ли вашата птица да нарани белите ви дробове?

2021-12-15

Знаете ли, че можете да развиете алергии, проблеми с дишането и дори сериозно нарушение на имунната система от вашата птица? Да, дори ако имате само една малка птичка...

За хората с алергии ефектът от това, че са около тяхната птица, се забелязва веднага. Но какво ще стане, ако не сте алергични към вашата птица? Няма нужда да се притеснявате, нали? Грешно. 

Ежедневното излагане на въздушни частици от перата на вашата птица и изсушен изпражнения излага белите ви дробове на риск. С течение на времето може да развиете алергии или още по-лошо, да развиете "Белия дроб на пазача на птици", което е много сериозно нарушение на имунната система, което засяга белите дробове. 

Вдишването на излишен прах също е вредно за вашата птица. Вашата ПТИЦА дори може да развие астма, ако е в непосредствена близост до други папагали точно по тази причина. Някои видове са по-податливи на пърхота на други видове. Това прави пречистването на въздуха в тяхната среда много по-важно.

Добрата новина е, че можете да направите МНОГО, за да намалите значително колко „птичи прах“ сте изложени вие и вашата птица.

Ето няколко начина да защитите белите си дробове и белите дробове на вашата птица:

Използвайте пречиствател на въздух, там където вашата птица прекарва по-голямата част от времето си.

Инвестирането в качествен пречиствател на въздуха е ТОЛКОВА ВАЖНО за ЗДРАВЕТО НА ВАШИТЕ ПТИЦИ и ВАШЕТО ЗДРАВЕ. Прах, пърхот и пренасяни във въздуха частици от изсъхнали изпражнения от нашите птици не са само във въздуха, който дишаме, но и се утаяват по всички повърхности в дома ни и това изисква допълнително филтриране.

Къпете своята птица, колкото е възможно по-често.

Изпозлвайте спрей за пера https://smartestparrots.com/article/sprei-za-pera, ако нямате използвайте чиста вода.

Вашата птица се нуждае от редовно къпане за здравето на перата си, но честото къпане също помага да се сведе до минимум количеството пърхот, което изпускат в домовете ни. Така че, както се оказва, къпането на вашата птица също е ДОБРЕ ЗА ВАС.

Носете маска за лице докато почиствате стаята или клетката на вашия папагал.

Може да изглежда излишно да носите маска всеки път, когато почиствате зоната на вашата птица, но тази проста стъпка може значително да намали излагането ви на алергени от вашата птица. Помага ви сега, ако вече сте алергични или чувствителни, и ви помага в дългосрочен план, като минимизира излагането на белите ви дробове.

Можете също така да помогнете да защитите белите си дробове, като държите клетката на вашата птица извън зоната си за спане, като се уверите, че има достатъчно вентилация в стаята, в която държите птицата си, и редовно почиствате клетката на вашата птица.

Автор: Дейв и Джейми Уомах