Smartest Parrots
Защо подкрепяме YOUR PARROT

Защо подкрепяме YOUR PARROT

2023-08-13

Какво представляват екструдираните пелети на YOUR PARROT?

Съставки, състоящи се от ядки, семена, плодове, зеленчуци и горски плодове, се натрошават и смесват. Натрошените компоненти се смесват с помощта на пара, топлина и налягане и след това се пресоват в различни форми. В този процес се унищожават всички микроби, следи от гъбички, токсини и микроорганизми (по-късно отново се добавят здрави микроорганизми като пробиотици), които могат да се появят в конвенционалните смеси от семена.

 

В допълнение, отделните компоненти на храната вече са напълно "отворени" и много по-добре усвоими от вашите папагали. Техните екструдирани пелети съдържат всички витамини, аминокиселини и минерали, необходими на една птица, за да остане здрава ежедневно. Конвенционалните семена не предлагат това, така че птицата е недостатъчно снабдена в дългосрочен план.

YOUR PARROT - ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

"Нашите пелети осигуряват на вашите птици ценни хранителни вещества като цял набор от плодове, зеленчуци, горски плодове, ядки, семена, билки, витамини, аминокиселини, минерали и растителни масла.

Семена от бял трън

Силимаринът, съдържащ се в семената, е отговорен за чернодробния защитен ефект на белия трън. Смес от три флавоноида. Поради недохранване при отглеждането на папагали и папагали, последствията често са омазняване на черния дроб. Тук Силимед може да има регенериращ ефект.

Боровинки

Ползите за здравето от боровинките са наистина изключителни. Те съдържат необходимите за папагалите минерали, като калий, манган, мед, желязо и цинк. Малко плодове имат по-високи нива на антиоксиданти. Изследванията показват, че хлорогенната киселина в тези плодове помага за понижаване на нивата на кръвната захар. Да, папагалите също могат да страдат от диабет тип II.

Цвекло

Цвеклото е един от най-богатите на витамини и минерали зеленчуци. Витамините от група В, ниацин, фолиева киселина и витамин С са включени в забележителните витамини. В допълнение към натрий, желязо, магнезий и фосфор, цвеклото има високо съдържание на калций, когато става въпрос за минерали. Твърди се, че цвеклото има укрепващо действие, стимулира апетита и подпомага кръвообращението поради високото съдържание на желязо.

Ленено семе

Тъй като съдържат толкова много основни хранителни вещества, ленените семена са невероятни за цялостното здраве на вашите папагали. Лененото семе също е особено полезно, ако имате птица, която е склонна към скубане на пера. Лененото семе подобрява състоянието на перата и кожата. Те се считат за много здравословни поради високия им дял на алфа-линоленова киселина, полиненаситена омега-3 мастна киселина, въпреки високото им съдържание на мазнини.

Сприрулина

Спирулина е малко водорасло. Това специално водорасло бързо абсорбира минерали и хранителни вещества от морската вода, които са 100% натурални. Водораслите се добиват край бреговете на Исландия и имат високо съдържание на калций и магнезий. Това е изключително важно за изграждането на костите и формирането на черупката на яйцата.

моркови

Прост и цветен, морковът е чудесен източник на фибри и е пълен с бета-каротин. Получаването на вашия папагал с много разтворими фибри, като тези, които се намират в морковите, може да поддържа нивата на холестерола на вашата птица под контрол и да насърчи редовното изхождане. Морковите също така съдържат важни витамини като витамин А, витамин К и калций, всички от които са важни за доброто здраве на костите.

Кокосов орех

Триглицеридите със средна верига (MCTs), открити в кокосовото масло, имат антивирусни и противогъбични свойства, които са от полза за здравето на червата на птиците. Антиоксидантите в кокосовия орех също могат да помогнат на имунната система чрез намаляване на възпалението. Кокосът е плод с високо съдържание на фибри, който може да подобри храносмилането на вашата птица и да предотврати чревни непроходимости. Когато фибрите се усвояват, материалът се слепва в стомаха, преди да бъде освободен в тънките черва. Редовните, твърди изпражнения са от съществено значение за поддържане на червата на птицата здрави и предотвратяване на бактериални инфекции. Фибрите също помагат на вашата птица да остане сита по-дълго и да поддържа енергийните си нива.

Ягода

Ягодите са богати на витамин С и имат безброй антиоксиданти. Те също така стимулират и укрепват добрите бактерии, които се намират в долната част на стомашно-чревния тракт. Друго страхотно нещо за ягодите е, че те са плод с ниско съдържание на въглехидрати, което означава, че вашият папагал няма да напълнее. Калий, магнезий, желязо, калций и витамин С са само малка част от компонентите, открити в ягодите. Вашите птици получават всички тези вещества всеки ден в нашите екструдирани пелети.

банан

Тропическите плодове като бананите трябва да бъдат част от диетата на вашия папагал. Бананите съдържат фибри, витамин С, витамин А, витамин В6, калий, магнезий и различни антиоксиданти. Консумацията може да подобри зрението на папагала, да засили имунната му система, да намали дългосрочните ефекти от стареенето и да повиши енергийните му нива. Бананите растат в тропически климат по целия свят, включително Азия, Южна Америка и Африка. Тъй като нашите екзотични птици са местни за всички тези региони, можете да намерите сиви африкански папагали, папагали ара, папагали с пръстеноврата шия, сенегалски папагали, папагали монаси и амазонки, които ядат банани, когато се появи възможност.

Бирена мая

Бирената мая съдържа протеини и много минерали и витамини, от които папагалите се нуждаят, особено по време на линеене и размножителен период. Най-важните минерали и витамини, съдържащи се в бирената мая, включват калий, селен, цинк, мед, желязо и витамини от В комплекса като витамин В1, В2, В3, В6, В12 и други.

царевица

Царевицата е лесна и здравословна храна, която е с ниско съдържание на калории и има някои хранителни предимства. Говорейки от дива гледна точка, папагалите са склонни да търсят царевица в дивата природа. Това е проста и лесно смилаема храна, която те обичат. Освен това царевицата предлага някои от най-важните хранителни ползи за папагалите. Царевицата е богата на витамин В, цинк, магнезий, мед и желязо.

Ябълка

„Една ябълка на ден държи доктора далеч“ е поговорка, която всички сме чували и с основание. Същото важи и за папагалите. Ябълките съдържат различни хранителни вещества, които са от огромно значение за здравето на папагалите. Тези хранителни вещества включват: витамин С, витамин А и магнезий.

папая

Плодове като папая са важна част от балансираната диета на папагала и те трябва да ядат точното количество всеки ден. Папаята се смята за суперхрана за папагалите и има високи нива на витамин С. Витамин С действа като естествено облекчаване на стреса за птиците и може да засили имунната им система.

Фъстъчено масло

Основните мастни киселини в маслата от фъстъчени ядки са олеинова, линолова и палмитинова. Фъстъченото масло е чудесен източник на витамин Е. Витамин Е всъщност е името на група мастноразтворими съединения, които имат много важни функции в тялото на птиците. Основната роля на витамин Е е да функционира като антиоксидант, предпазвайки тялото от вредни вещества, наречени свободни радикали. Фъстъченото масло е с високо съдържание както на мононенаситени (MUFA), така и на полиненаситени (PUFA) мазнини, като и двете са изследвани широко за ролята им при намаляване на сърдечните заболявания. Проучванията показват, че мононенаситените и полиненаситените мазнини могат да подобрят контрола на кръвната захар. Омега-6 мастните киселини са вид полиненаситени мазнини. Те са есенциална мастна киселина, което означава, че трябва да ги давате чрез храната, тъй като организмът на птиците не може да ги произвежда.

Заедно с по-известните омега-3 мастни киселини, омега-6 мастните киселини играят критична роля за правилния растеж и развитие, както и за нормалната мозъчна функция.