Smartest Parrots
Аратинга

Аратинга

Слънчева аратинга, наричано по-долу „слънце“

Голям папагал в малко тяло

Слънцето е смело както на външен вид, така и като характер

Ако не бяха толкова шумни, слънцето щеше да бъде най-предпочитаният домашен любимец.

Блестящо колоритна, интелигентна, приятелска и пълна с индивидуалност, слънчевата птица отдавна е популярна сред семействата, които обичат птиците другари. Но собствениците трябва да бъдат подготвени; тази птица е една от най-шумните от всички средни папагали. Те не са добра начална птица, тъй като изискват много последователно обучение, ежедневно взаимодействие и постоянна социализация, за да бъдат опитомени и добре възпитани.

Аратингата е жив, очарователен папагал, който може да сбъдне тези мечти, без да превземе къщата ви. Слънцето е малко, но има всичко, което имат големите птици - но в по-малки опаковки.

Все пак трябва да знаете, че това, че една птица е малка, не означава, че можете да хвърлите храна в клетката й и да й сложите край. Малките видове птици се нуждаят от същото ниво на грижи, социализация и обучение като останалите. Така че, ако търсите малка птица с очакването, че ще бъде по-лесно, помислете отново.

Въпреки че не могат да съответстват на нивото на децибелите на какаду или ара, те компенсират това с постоянство. Техните нормални вокализации могат да присъстват през целия ден. За много хора са твърде силни, но с правилно възпитание това се управлява.

Те могат да бъдат териториални и умни, особено около клетките си, и са склонни да бъдат това, което наричаме „птици с един човек“. Тези птици често предпочитат един член на домакинството.

Не изглежда голяма работа, особено когато сте толкова обичани, но се превръща в проблем, когато птицата отказва да взаимодейства с никого, освен с вас, понякога хапе други, които искат да си играят с тях. Още по-лошо, те често започват да ви мислят за партньор. По време на размножителния сезон те понякога ще се опитват да захапят член на семейството или гост на къщата, който се приближава твърде близо до вас.

За да предотвратите това да се случи, собственикът на аратинга трябва да разбере жизненоважната роля, която играе правилната социализация с всички членове на семейството при отглеждането на тази птица. Обучението е най-лесният и ефективен начин да направите това и може да реши проблемите ви с аратинга само с няколко минути индивидуални разходи и тренировки на ден.

Помислете за това по този начин, сигурена съм, че знаете, че когато имате папагал, той се нуждае от време извън клетката всеки ден. Просто би било жестоко да оставим птица в клетка до края на живота й, нали?

Слънцата са сред най-популярните видове домашни птици и съществуват от много години, но често хората ги продават след известно време, защото не се справят с обучението им. Има няколко причини за това, не само, че те са може би най-ярко оцветените и красиви видове Sun Conure, но са и с най-изразен характер. Докато повечето хора първоначално са привлечени от аратинга заради зашеметяващата му визия, тези, които се влюбват във външния вид, го правят заради многото му други атрактивни характеристики и мило любвеобвилно същество в което може да се превърне правилно отглеждана и възпитавана аратинга.