Smartest Parrots
Александър

Александър

Зелен Александър - Огърличен папагал или Крамеров папагал

Александъра е страхотен говорещ, привлекателен за много хора. Те имат най-очарователно сладко и изразително качество на гласа си – той поставя усмивка от ухо до ухо на лицето ви, която е невъзможно да изтриете. Ако отидете онлайн и разгледате видеоклипове на говорещи зелени александри, ще искате такъв, гарантирано. НО, преди да купите, трябва да знаете, че те са си спечелили репутацията на трудни за притежаване птици. Огърличните папагали не са точно „хора“ птици, не обичат да се гушкат. Докато някои ще позволят някои форми на физическо взаимодействие, много не се интересуват от това, че с тях се занимават хора.

Това качество не ги прави недружелюбни, просто независими. Те са напълно щастливи в присъствието на собствениците си и с удоволствие ще се качат за разходка до хола, но като цяло предпочитат връзката да бъде по дистанцирана. Нашият човешки навик е да показваме обич към нов домашен любимец, когато за първи път го донесем у дома. Имайте предвид, че това може да е добре за кученце, коте, но то може да ужаси всяка птица.

Когато вашата птица е Александър, можете да умножите този дискомфорт по десет. Тази информация рядко се споделя от развъдчици или служители на магазини с потенциални клиенти, някои от които търсят нов пухкав домашен любимец и често се продават дори диви птици, които никога няма да ви се доверят съвсем.

По време на размножителния период, александърът може да промени вокализациите си и да стане много физически привързан, макар и не по добър начин. Те стават чувстителни към хормоните в тяхната система и ИЗИСКВАТ вашето внимание.

Това по никакъв начин не означава, че александърът е лош избор за тези, които търсят папагал, който да обичат – те просто изискват другарство по различен начин от другите птици. Александърът се нуждае от собственик, който разбира и приема неговата природа.

Ако сте от типа собственик на птици, който не изисква физическо взаимодействие от вашата птица, това може да е чудесен вид за вас. Те са забележително интелигентни папагали, които се научават да говорят от ранна възраст и вие ще обичате да прекарвате време в преподаване на нови думи на вашата птица – дори само за да чуете нейния възхитителен глас.

Дори птиците, които предпочитат да не бъдат докосвани, се нуждаят от смислено взаимодействие със своите собственици. Обучението е идеалният начин да прекарате време с вашата птица по начин, който не е инвазивен за него физически, но все пак осигурява качествено време заедно.