Smartest Parrots
Жако

Жако

Африканският сив папагал е един от най-често отглежданите големи папагали в домовете по целия свят. Може да им липсва брилянтната окраска на техните братовчеди от ара, но те повече от компенсират това със своите зашеметяващи словесни способности. Това ги прави много популярен вид.

Обширният речник на средностатистическия Жако демонстрира интензивността на тяхната интелигентност. Известно е, че дават подходящи вербални отговори в нерепетирани ситуации без коучинг. Много собственици твърдят, че "разговарят" със своите африкански сиви.

Това е птицата за която е изписано може би най-много, защото тя е перфектният домашен папагал. Той е флегматичен, не е много шумен. Само сутрин демонстрира голяма част от това, което знае, и го допълва с различни подсвирквания.

Но, може и да не е съвсем така ако грешите с възпитанието му.

Имате вид птица, която е страхлива по природа, което я кара постоянно да е нащрек и да търси неща, от които да се страхува! Това е порочен кръг, който трябва да бъде прекъснат.

Ключът към щастливото африканско сиво започва и завършва с увереност. Уверената птица се чувства сигурна и вярва, че околната среда е безопасна. Уверена птица приветства нови играчки в клетката си, не се срива по време на гръмотевични бури и смята семейното куче като досада и нищо повече.

Ще постигнете това, като създадете дълбока и трайна връзка с вашата птица. След като доверието е установено, светът е много по-малко заплашително място. Увереността расте, тъй като всяко ново преживяване има положителен резултат и плахото Жако открива, че все пак няма от какво да се страхува.

Най-бързият път към сърцето на птицата обикновено е през стомаха (точно както при мъжете); повечето птици няма да пропуснат възможността да спечелят лакомство. Този факт улеснява започването на тренировка с положително подсилване. Независимо дали възнамерявате да обучите птицата си да прави сложни трикове, или просто искате да използвате обучението като инструмент за установяване и поддържане на доверие; нашият риалити сериал "Един ден на чудесата" ще ви покаже как да промените връзката си с вашето африканско сиво. Освен това ще ви покаже как да му помогнете да стане уверен и щастлив.